#1 – De Tres Hombres chocoladerepen

Tres Hombres repen herken je – natuurlijk – aan het  zeilende transportschip ‘Tres Hombres’ op de verpakking. Met dit schip worden de biologische cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam gebracht. Daar maken de Chocolatemakers er in hun kleine chocoladefabriekje twee soorten repen van.

beide repen hebben een bijzondere smaak. De Chocolatemakers hebben de receptuur zo bedacht dat je in allebei de repen het avontuur van de Tres Hombres proeft.

Tres Hombres reep melk 40%
Wat de Tres Hombres melkreep zo speciaal maakt, is dat hij je met zijn smaak van zee, zout, en hout meteen doet denken aan verre oordenDe reep bevat:

  • 40% cacaobonen
  • 25% melkpoeder
  • 24% suiker
  • 10% cacaoboter
  • 1% op eikenhout gerookt zeezout

Vooral de combinatie met op eikenhout gerookt zeezout zorgt voor de bijzondere smaak, die natuurlijk precies past bij de reis die de cacaobonen maken voordat ze in de fabriek van Chocolatemakers verwerkt worden tot chocola.

Tres Hombresreep puur 75%
Werken en leven aan boord van de Tres Hombres is ruig en zwaar. De pure Tres Hombres reep is voor dit werk gemaakt: krachtig en van smaak met een crunch bite. Dat past goed bij de stoere bemanning van de Tres Hombres en bij iedereen die van chocolade met karakter houdt. De reep bevat:

  • 75% cacaobonen waarvan 10% gebrande cacaonibs
  • 23% suiker
  • 2% cacaoboter

De nibs zijn kleine stukjes cacaoboon die de reep lekker knapperig maken en hem verrijken met een licht bitterzoete smaak. Precies goed!

Verderop op deze website lees je meer over de Chocolatemakers en hun fabriekje.

Leuk om te weten:

  • De Tres Hombres repen wegen 90 gram en zijn verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
  • Van de opbrengst van iedere Tres Hombres reep doneren we 30 cent voor het onderhoud van het prachtige zeilschip.
  • Deze chocoladerepen zijn ‘versproducten’. Ze zijn 8 maanden houdbaar, maar als je ze binnen drie maanden opeet, smaken ze het allerbeste.

 

 

 


Tres Hombres puur

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *